Ögonbryns tutorial

När du plockar dina ögonbryn ska du tänka på att följa din form. Alla ögonbryn har olika former men du har alltid din första punkt vid ögats vrå, sen din högsta mitten punkt, och punkten som slutar vid ögats yttre vrå.

Såhär;



Trivs du inte med din form kan du alltid forma om.
Och kom ihåg en sak, det är inte förbjudet att plocka över brynen! Plocka lite överallt, vi vill ju få bort allt onödigt hår eller hur? Har du lite hårstrån som inte ligger som du vill ovanför brynen så plocka bort dom.
Tänk också på att plocka dom vita "fjunen" som man har vid sidan av ögonbrynet. Tar du inte bort allt hår, skuggar det ögat, och du ser väldigt lätt sur ut.

Lite tips.

- för att höja ögonbrynet, plocka under.
- för att sänka ögonbrynet, plocka över.
Är tillexempel ena ögonbrynet väldigt högt uppåt, medans det andra är ganska sänkt. Plocka antingen över på det som är höjt, eller under på det som är sänkt, så dom blir jämna.
- Börja med att rensa lite mellan brynen.

Ibland räcker det inte att bara noppa, ibland kan hårstråna vara ganska långa, du kan du klippa med en sax.
Kamma det först mothårs, sen neråt och till sist uppåt med en kam,sen klipper du det håret som lägger sig "utanför" konturen. Sen kammar du det så det lägger sig på plats.


för att mäta eran form så att säga, kan du göra som på bilden här uppe. Ta en penna, sätt längs näsan uppåt,där pennen börjar, ska också ögonbrynet börja. Sen vinklar du pennan, där den är, ska din högsta punkt vara. Sen vinklar du den igen, och där ska ditt ögonbryn sluta.

jag brukar alltid fukta en bomuulspad med kallt vatten och torka med ibland. Det tar bort hår som du plockar av, och det kan vara skönt med lite kallt på när det irriterar.

Sådär :) Var det något ni inte förstog, fråga gärna!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0